fredag 28. juni 2013

Dag 5: Besøk hos NRK


I går, torsdag, var vi proviligerte og kule. Folk syns vi er helt spesielle tydeligvis.

Noen morgenfugler gjennomgikk tekster sammen med forfatterne før alle dro ned til NRK sine lokaler. Vi fikk absolutt ikke den standaromvisningen man kanskje skulle tro. Vi fikk møte en av de gamle ringrevene i radioteateret. Han prata vi med og overdynga med spørsmål. Han fortalte mye interessant og var imponert over våre store kunnskaper om radioteaterets hørespill.

Så fikk vi møte en av tegnspråktolkene som også holder på med NRKæs nye prosjekt om lydteksting. Hun fortalte om dette og det virker som TV-framtida for oss synshemmede ser bra ut.

Til slutt fikk vi komme inn i selve hjertet av NRK. Hovedkontrollen er alt som laget kommer inn og sys sammen før det går på lufta. Det er ikke så mange som får komme inn der. Og helt, helt til slutt fikk vi se og kjenne på noen av de morsomste kostymene på kostymelageret deres.

Da vi skulle dra, kom en ansatt i butikken med tre bæreposer til oss. De var fulle av hørespill! Jada, aldeles gratis. Vi hadde nærmest en liten julekveld med utdeling av disse godbitene da vi kom tilbake.
 
Ellers ble dagen brukt til å forberede oss til innlesing av lydbok dagen etter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar